La Pesta a Santa Maria d’Arenys

Cada 15 d’agost Arenys de Mar torna a ser Santa Maria d’Arenys i reviu La Pesta, l’infern que va sofrir durant el segle XVII.

Amb música, dansa i  teatre pels carrers i places de la vila, aquella nit, es pot viure l’angoixa de la malura i la joia del miracle, que es dediqués a Sant Roc el Vot de Vila.

La festa de La Pesta va començar l’any 2010 per reforçar la festa de Sant Roc. És fa possible gràcies a la participació d’un gran nombre de vilatans i de professionals de diversos àmbits –artístics i tècnics– que col·laboren desinteressadament per fer possible que Arenys de Mar visqui i recordi els foscos dies que varen fer néixer el Vot de Vila.

Acompanyans i descobrèix què és el Vot de Vila i la història, les figures, símbols i personatges que fan que la nit de La Pesta sigui la més “fosca” de l’any a Arenys de Mar.

“La Pesta de somni a tradició”: el documental

El documental La Pesta de somni a tradició explica els 10 anys de La Pesta a Santa Maria d’Arenys, un documental de CONTRAFILMS, produït per l’Ajuntament d’Arenys de Mar i la col·laboració de Ràdio Arenys i l’Associació La Pesta d’Arenys i dirigit per Carlos Rufete.

La Pesta a Santa Maria d’Arenys a TV3