La 3a edició del Concurs fotogràfic La Pesta i el 1er Concurs d’Aparadors La Pesta ja tenen guanyadors

La desena edició de La Pesta –que va reunir prop de 6.000 persones (unes 5.500 persones en l’acte final), segons la Policia Local– ja té guanyadors del III Concurs Fotogràfic La Pestai el I Concurs d’Aparadors La Pesta

Un impressionant retrat de la Mare Rata, capturat per Leonor Manrique, ha estat proclamat guanyador del III Concurs Fotogràfic La Pesta, en el qual han participat 624 treballs fotogràfics amb l’etiqueta #lapestaarenys19. 

D’altra banda, l’aparador de la llibreria El Setciències, guarnit amb motiu de La Pesta, ha guanyat el primer premi del I Concurs d’Aparadors La Pesta.

III Concurs Fotogràfic La Pesta

Instagram ha estat la xarxa social on més instantànies de La Pesta s’han publicat, amb un total de 518 fotografies, entre fotografies individuals i col·leccions. A Facebook s’han etiquetat 100 amb el hashtag oficial (#lapestaarenys19) i a Twitter 6. Val a dir, però, que les fotografies publicades amb motiu del desè aniversari de La Pesta han estat moltíssimes més, tot i que moltes no participaven en el concurs, perquè no complien els requisits de les bases.

Rànquing de guanyadors del 3er Concurs Fotogràfic La Pesta

Primer premi: La Mare Rata, de Leonor_Manrique, publicada a Facebook (@LeonOr).
Segon premi: L’Hospici, de Susana Ramos Artiga, publicada a Instagram (@ssn_ra)
Tercer premi: dona del poble, de Mercè  Fugasot Vidal publicada a Instagram (@m.fugasot)
Quart premi: instantània de la gent del poble, de Xavier Pascual Ramos, publicada a Instagram (@xavipasky)
Cinqué premi: imatge de les empestades, de Manuel Rodríguez, publicada a Instagram (@tintin447)
Sisè premi: la taberna, fotografia de Carles Terraza, publicada a Instagram (@cstz1985) 

Han format part del jurat responsable de la deliberació Albert Lloret, Jordi Torrell i Xavi Asensio, membres de l’Associació Fotogràfica Arenys (AFA); Josep Riera, director de La Pesta; Elisabet Parra, responsable de premsa; i Elisenda Anglés, responsable de xarxes socials.

A més de la qualitat fotogràfica dels treballs, els membres del jurat han valorat especialment que les fotografies guanyadores reflectissin l’esperit de La Pesta i han tingut molt en compte l’especial dificultat de fotografiar un esdeveniment en condicions lumíniques poc favorables.

La guanyadora del primer premi, gaudirà d’una nit a l’hotel Vila Arenys per a dues persones, amb esmorzar i un detall de benvinguda. L’autora de la fotografia que ha quedat en segon lloc té com a premi un sopar per a dues persones al restaurant 13 taulesi la guanyadora del tercer premi obtindrà un lot de productes La Pesta 10è aniversari. La resta de guanyadors obtindran un diploma de reconeixement.

Primer Concurs d’Aparadors La Pesta

L’aparador de la llibreria El Setciències s’ha emportat el primer premi (una nit a l’hotel Sa Voga per dues persones, amb esmorzar) i el de Sakkara Viatges el segon premi (un xec per valor de 30 € per consumir a establiments associats a Ubica). Joaquim Mas, regidor de Promoció Econòmica, i Albert Estengre, president de l’Associació La Pesta d’Arenys, van ser els encarregats de decidir quin dels establiments participants s’emportaven els dos guardons.

Lliurament de guardons

El lliurament de guardons tindrà lloc el dia 28 de setembre al teatre Seràfics, en una trobada destinada, també, a donar les gràcies a tots els participants i col·laboradors que han fet possible la desena edició de La Pesta.